top of page

Piba79 is:

Piba79 is de eenmanszaak van Pieter Backx. Na een basisopleiding in communicatie/marketing ben ik de fascinerende veiligheidswereld binnengetrokken als medewerker van het Provinciaal Veiligheidsinstituut van Antwerpen.
Na 12 jaar preventie met oa. het succesvol afronden van de opleidingen preventieadviseur niveau 2 en niveau 1 en de postgraduaat rampenmanagement, heb ik bewust de keuze gemaakt om me meer te bekwamen in het bestrijden van incidenten.


Op Campus Vesta kon ik me verder kwalificeren in het lesgeven en in het bijscholen in de incidentbestrijding. Daarnaast ben ik sedert vele jaren verbonden aan de brandweerpost Beerse van brandweerzone Taxandria. Ondertussen vervul ik de rol van bevelvoerder bij incidenten en draag ik actief bij in de opleidingen van de brandweerpost.


Maar toegegeven, na enige tijd begon ik het bedrijfsleven en de link met de preventiediensten te missen. En ook met mijn ervaringen bij de brandweer weet ik dat er meer gerichte en meer specifieke trainingen nodig zijn voor de verschillende spelers in de noodplanning. Vanaf 2018 is het avontuur als zelfstandige gestart met de oprichting van Piba79. Een zaak gevoed door een mix van preventie- en interventie-ervaringen, die staat voor kwaliteitsvolle opleidingen en begeleiding op maat van jouw mensen en jouw bedrijf

Piba logo pos RGB.png

Kwaliteitsvolle opleidingen en begeleiding op maat van jouw mensen en het bedrijf

bottom of page